Reakiro is een plek waar je als persoon met een euthanasiewens omwille van ondraaglijk psychisch lijden terecht kan. Je mag hier binnenlopen voor een babbel, met eventuele vragen, instappen in individuele begeleiding of groepsbegeleiding, of gewoon even komen zijn zonder dat er gepraat hoeft te worden. Het allerbelangrijkste is dat jij je thuis voelt en een plek hebt waar je op adem kunt komen, waar je iets van rust kunt vinden naast al de rest erbuiten, en waar je jezelf mag zijn.

Mensen die omwille van ernstig psychisch lijden worstelen met vragen rond het al dan niet verderzetten van hun leven, kunnen bij Reakiro terecht. Hun naasten zijn eveneens welkom. Ook mensen die geen euthanasievraag hebben, maar aanhoudend verlangen naar de dood, kunnen bij hen terecht. Indien je instapt in het aanbod, veronderstelt men de aanwezigheid van een eigen netwerk, dat minstens een eigen huisarts en liefst ook een psycholoog en/of psychiater bevat. Mensen die informatie willen over euthanasie bij psychisch lijden of over het concrete aanbod van Reakiro mogen ook altijd binnenlopen.

Het Reakiro antennepunt in West-Vlaanderen vormt een samenwerking tussen alle psychiatrische ziekenhuizen van West-Vlaanderen: PC Menen, Kliniek Sint-Jozef Pittem, Psychiatrisch Ziekenhuis Heilig Hart Ieper, Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus Beernem (Broeders van Liefde),  Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge, Psychiatrisch Ziekenhuis H. Familie Kortrijk en PTC Rustenburg Brugge alsook de congregatie Zusters van de Bermhertigheid Jesu.

Meer informatie kan je vinden op de website van Reakiro

Reakiro ?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X