Maatkracht

Het team Maatkracht biedt ondersteuning in het vinden en continueren van een geschikte arbeidsmatige activiteit, op maat van de cliënt. Een herstelondersteunende visie en (maatschappelijke) participatie zijn hierbij sleutelelementen.

Concreet kan toeleiding plaatsvinden richting:

 • Arbeidsmatige Activiteiten (AMA)
 • Vrijwilligerswerk
 • Zorgboerderij
 • Doorstroomtrajecten arbeidszorg
 • Meerbanenplan
ARBEIDSMATIGE ACTIVITEITEN (AMA)

Voor wie betaalde arbeid op middellange termijn niet mogelijk is, biedt Maatkracht AMA-trajecten aan. Deelnemers verrichten onbezoldigde, arbeidsmatige activiteiten op een werkpost. Latente voordelen van arbeid primeren binnen deze werkvorm, zoals het aanbrengen van dagstructuur, zingeving en het creëren van ontwikkelingskansen.

Werkposten kunnen zich zowel in de profit, social profit als in de publieke sector situeren.

Maatkracht voor de kandidaat-deelnemer

Wil jij graag stappen zetten richting arbeidsmatige activiteiten? Dan kunnen onze Maatkracht-begeleiders samen met jou een traject op maat uitstippelen.

Wat doet een Maatkracht-begeleider voor jou?

 • Een grondige oriëntering en het samen doornemen van jouw krachten en interesses. Maatkracht gaat in overleg met je uitkerende instantie (RVA, mutualiteit, OCMW,…) en bekijkt wat de mogelijkheden zijn.
 • De Maatkracht-begeleider zoekt voor jou een werkpost “op maat”.
 • Hij/zij voorziet in alle administratieve opvolging en verzorgt een
  gepaste verzekering.
 • Je krijgt begeleiding “op maat”, de Maatkracht-begeleider is aanspreekpunt voor jou én de werkpost.
 • De Maatkracht-begeleider voorziet een evaluatiemoment en stuurt bij waar nodig.

Maatkracht organiseert werkplekken in de profit, social profit maar ook in de publieke sector. Dit houdt in dat je ook aan de slag kan bij de lokale bakker, beenhouwer, winkelketens,… Daarnaast staan we ook in voor de organisatie van enkele eigen werkposten met een (licht-industriële) atelierwerking. Een voorbeeld hiervan is Arbeidszorgcentrum De Klus te Beernem.

Meld je aan als Maatkracht

Meld je als kandidaat-deelnemer aan via een contactname met een medewerker van team Maatkracht. Op korte termijn zal een aanmeldingsgesprek georganiseerd worden, rekening houdend met de regio van waaruit aangemeld wordt. Hierin wordt gepeild naar arbeidswensen, mogelijkheden en verwachtingen.

Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 8u tot 16u30. Dit kan op het algemeen telefoonnummer 050 96 00 25 of via ons mailadres maatkracht@covias.be.
Je kan hier eveneens terecht voor algemene info of inlichtingen inzake werkposten.

Maatkracht voor de werkgever

Ben je op zoek naar een extra kracht “op maat” binnen jouw organisatie of bedrijf, dan kunnen wij een geschikte deelnemer naar jou toe leiden. Wij komen graag bij je langs om samen een antwoord op maat te formuleren.

Als werkgever krijg je extra hulp op de werkvloer, maar lever je ook een maatschappelijke bijdrage.
De kandidaat-deelnemer wordt arbeidsmatig geactiveerd en ontwikkelt zich verder binnen zijn sociaal herstelproces.

Wens je verdere inlichtingen over ons Maatkracht-project? Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren op 050 96 00 25 of via maatkracht@covias.be.

Je wordt in contact gebracht met een Maatkracht-trajectbegeleider bevoegd voor jouw regio.

X
X
X
X