Wat?

Zin in een leuke babbel, wat ontspanning of het ontmoeten van mensen? Dat kan!
Ben je op zoek naar een specifieke invulling van wat vrije tijd? Daar is een oplossing voor!
Heb je nog heel wat vragen en onduidelijkheden of weet je niet goed hoe iets aan te pakken? Daar kan verandering in komen!

Onze medewerkers van OnA zijn te vinden op tal van gastvrije plaatsen en staan steeds paraat om te luisteren naar jouw verhaal en vragen. Ook in jouw buurt!
Samen gaan we graag op zoek naar hoe je een antwoord kan vinden op de vragen en noden waarmee je zit.
Een brede waaier van mogelijkheden is beschikbaar, en zit wat jij zoekt of voor ogen had er niet tussen, dan maken we daar samen werk van!

Waar?

Meer info en contactgegevens :

Vrijwilligers

OnA werkt samen met heel wat vrijwilligers. Op de verschillende locaties nemen zij tal van taken op: samen met bezoekers op wandeling, samen de moestuin onderhouden, sociale contacten op de verschillende ontmoetingsplaatsen, op daguitstap gaan, de bar bemannen, …

Wil je zelf als vrijwilliger aan de slag op een of meerdere gastvrije plaatsen of locaties, vanuit een interesse voor onze werking en doelgroep, of vanuit een hobby die je wenst te delen? Op regelmatige basis of liever een korter engagement… Dat kan!

Meer info over onze vrijwilligerswerking kan je lezen op onze vrijwilligerspagina!

Veelgestelde vragen

Vraag 1 …

antwoord 1…

Steun onze werking

De Covias Caravaan

We horen van naastbetrokkenen en cliënten, maar ook buurten, een grote vraag tot meer laagdrempelig contact, waarbij ingezet wordt op beeldvorming als het gaat over geestelijke gezondheidszorg. Vanuit onze participatieraad naastbetrokkenen groeide het idee/concept om een caravaan te organiseren, binnen het werkingsgebied, waarbij neergestreken wordt in de verschillende gemeenten en buurten. Vanuit de caravaan zullen initiatieven genomen worden om geestelijke gezondheid bespreekbaar te stellen, mensen wegwijs te maken in het aanbod, vragen en noden te capteren en beantwoorden. Concreet : We willen een (tweedehands) caravan / mobilhome aankopen die aangewend zou worden om pop up’s ‘geestelijke gezondheidszorg’ te realiseren over het werkingsgebied heen. We richten ons hierbij tot onze cliënten, naastbetrokkenen van cliënten, gastvrije plaatsen en buurten, …. maar ook zorgwekkende zorgvermijders, mensen die gebukt gaan onder het taboe die nog leeft als het gaat om geestelijke gezondheidszorg, enz. De caravan/mobilhome willen we zo inrichten dat we er mensen in kunnen ontvangen. Rondom het voertuig kunnen we, om grotere groepen te bereiken, tafeltjes plaatsen. De caravan/mobilhome moet een ankerpunt worden, een herkenbaar symbool voor wat Covias doet en waar we voor staan. Onze teams zijn mobiele teams, die werken in en met de context van cliënten. De Covias Caravaan, als middel om ons doel waar te maken : ‘dicht bij de cliënt en zijn naasten ontmoeting organiseren‘.

0% gefinancierd

De Covias Caravaan

0% gefinancierd
Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €100,00

Partner in…

logo actievelink

De verschillende activiteiten- en ontmoetingscentra hebben een erg gevarieerd aanbod.
Een overzicht van tal van activiteiten kan steeds geconsulteerd worden op  www.actievelink.be

Binnen onze regio participeren we in het project Buddywerking.
Heb je interesse om Buddy te worden, of ben je op zoek naar een Buddy, aarzel dan niet om ons te contacteren.
Hier alvast een overzicht van enkele vacatures van de buddywerking :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
X
X
X