Wat?

OnA staat voor ‘Ontmoetend Actief’! Het omvat het activeringsaanbod van Covias, en dit voor de regio Noord-West-Vlaanderen.
Het OnA-aanbod is zowel buurtgericht als vraaggestuurd. Het situeert zich zo dicht mogelijk in de leefomgeving van de deelnemer en biedt een waaier aan mogelijkheden, steeds vertrekkende vanuit een individuele interesse.

OnA biedt heel wat ontmoetingsmogelijkheden, georganiseerd op gastvrije plekken, verspreid over de ruime Covias-regio. OnA-medewerkers zijn hier present en luisteren gericht naar vragen en ideeën van deelnemers. Participatie staat immers centraal! Samen met de deelnemers wordt per regio een gevarieerd vrije tijdsaanbod ontwikkeld. Denk maar aan een kookatelier, sporten in het lokale sportcomplex, een creatieve namiddag beleven, samen cultuur opsnuiven, … Tot slot staat OnA ook voor vorming. Dit kan gaan om een eigen vormingsaanbod, als het toe leiden naar het bestaande vormingsassortiment van partnerorganisaties.

Samengevat: Ona staat voor een gevarieerd activeringsaanbod op maat!

Waar?

Meer info en contactgegevens :

Vrijwilligers

OnA werkt samen met heel wat vrijwilligers. Op de verschillende locaties nemen zij tal van taken op: samen met bezoekers op wandeling, samen de moestuin onderhouden, sociale contacten op de verschillende ontmoetingsplaatsen, op daguitstap gaan, de bar bemannen, …

Wil je zelf als vrijwilliger aan de slag op een of meerdere gastvrije plaatsen of locaties, vanuit een interesse voor onze werking en doelgroep, of vanuit een hobby die je wenst te delen? Op regelmatige basis of liever een korter engagement… Dat kan!

Meer info over onze vrijwilligerswerking kan je lezen op onze vrijwilligerspagina!

Veelgestelde vragen

Vraag 1 …

antwoord 1…

Steun onze werking

De Covias Caravaan

We horen van naastbetrokkenen en cliënten, maar ook buurten, een grote vraag tot meer laagdrempelig contact, waarbij ingezet wordt op beeldvorming als het gaat over geestelijke gezondheidszorg. Vanuit onze participatieraad naastbetrokkenen groeide het idee/concept om een caravaan te organiseren, binnen het werkingsgebied, waarbij neergestreken wordt in de verschillende gemeenten en buurten. Vanuit de caravaan zullen initiatieven genomen worden om geestelijke gezondheid bespreekbaar te stellen, mensen wegwijs te maken in het aanbod, vragen en noden te capteren en beantwoorden. Concreet : We willen een (tweedehands) caravan / mobilhome aankopen die aangewend zou worden om pop up’s ‘geestelijke gezondheidszorg’ te realiseren over het werkingsgebied heen. We richten ons hierbij tot onze cliënten, naastbetrokkenen van cliënten, gastvrije plaatsen en buurten, …. maar ook zorgwekkende zorgvermijders, mensen die gebukt gaan onder het taboe die nog leeft als het gaat om geestelijke gezondheidszorg, enz. De caravan/mobilhome willen we zo inrichten dat we er mensen in kunnen ontvangen. Rondom het voertuig kunnen we, om grotere groepen te bereiken, tafeltjes plaatsen. De caravan/mobilhome moet een ankerpunt worden, een herkenbaar symbool voor wat Covias doet en waar we voor staan. Onze teams zijn mobiele teams, die werken in en met de context van cliënten. De Covias Caravaan, als middel om ons doel waar te maken : ‘dicht bij de cliënt en zijn naasten ontmoeting organiseren‘.

0% of 100%
0 Donations

De Covias Caravaan

0% gefinancierd
Betaalmethode selecteren
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €100,00

Partner in…

logo actievelink

De verschillende activiteiten- en ontmoetingscentra hebben een erg gevarieerd aanbod.
Een overzicht van tal van activiteiten kan steeds geconsulteerd worden op  www.actievelink.be

Binnen onze regio participeren we in het project Buddywerking.
Heb je interesse om Buddy te worden, of ben je op zoek naar een Buddy, aarzel dan niet om ons te contacteren.
Hier alvast een overzicht van enkele vacatures van de buddywerking :

One thought on “OnA – Ontmoetend Actief

 • 24 november 2021 om 16:09
  Permalink

  Beste medewerkers van Covias,
  De directie van PC Sint-Amandus dient zich te verontschuldigen op de ontmoeting met OnA op 2 december maar staat erop elk van jullie te feliciteren met dit ‘nieuwe’ / ‘vernieuwde’ kindje.
  Het is een mooi kindje, een kindje om fier op te zijn, een kindje met een mooie toekomst. Veel succes!!

  Het directieteam van PC Sint-Amandus

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X
%d bloggers liken dit: