Wat is bewindvoering?

Wanneer een meerderjarig persoon wegens zijn gezondheidstoestand niet (meer) kan beslissen over zijn financiën of over zichzelf, kan de vrederechter een bewindvoerder aanstellen om deze persoon bij te staan of te vertegenwoordigen. Bij voorkeur duidt de vrederechter een familielid aan. Wanneer er geen familieleden beschikbaar zijn, duidt de vrederechter een advocaat aan. Similes biedt een kleinschalig alternatief aan vrijwillige bewindvoerders indien er geen familieleden deze opdracht kunnen aanvaarden, doch een familiale aanpak van bewindvoering sterk aangewezen is.

Vrijwilligers gezocht

Similes vzw en Budgetinzicht Noord-West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar en zoeken sociaal bewogen vrijwilligers die een engagement als vrijwillig bewindvoerder wensen aan te gaan in het kanton Torhout. Over het gezochte profiel zegt Martine De Moor, coördinator Initiatief vrijwillige bewindvoering, dat de vrijwilliger als bewindvoerder verantwoordelijkheid moet kunnen nemen op financieel en op psychosociaal vlak. Daarom voorzien Similes en BIZ in een degelijke opleiding.

Opleiding

De opleiding reikt kandidaat-vrijwilligers de nodige vaardigheden en kennis aan om een deskundige bewindvoerder te worden. Wat zeker aan bod komt, is het wettelijk kader rond bewindvoering en een overzicht van alle inkomsten en sociale tegemoetkomingen voor mensen met een beperking. Ook wordt een interessante workshop voorzien ‘bewindvoering in de praktijk’ waar vooral ingegaan wordt op de taken die een bewindvoerder moet doen bij begin van en tijdens het bewind.

Meer info?

Martine De Moor, Coördinator Initiatief vrijwillige bewindvoering, tel 016 244 206, martine.de.moor@similes.be


Ben jij:

  • enthousiast om een sociaal engagement aan te gaan?
  • empathisch en begaan met het welzijn van personen met een psychische kwetsbaarheid?
  • nauwkeurig en goed met cijfers?

Dan is de opleiding tot vrijwillige bewindvoerder geknipt voor jou!

3-delige opleiding
29 jan., 5 feb. en 19 feb. 2022 telkens van 10u00 tot 12u30
Inschrijven kan t.e.m. 20 januari 2022 via www.similes.be/activiteiten.
Meer info : Martine De Moor, tel 016 244 206, martine.de.moor@similes.be

Similes vzw en BIZ zoeken vrijwillige bewindvoerders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X