Op basis van de resultaten van de jaarlijkse bevraging rond de risico-analyse werd in functie van het mobiliteitsplan op verschillende locaties een bijkomende en nieuwe fietsenstalling voorzien voor medewerkers. Er werd immers aangegeven dat :

 • Er te weinig (overdekte) fietsenstalling voor handen is. Er komen collega’s bij, steeds meer collega’s maken vaker gebruik van de fiets in functie van dienstverplaatsingen en woon-werkverkeer, … ;
 • Er meer en meer dure fietsen geplaatst worden, zoals elektrische fietsen en speedelecs, waar door derden en bezoekers onvoldoende zorg voor gedragen wordt;
 • Er nagedacht moet worden over oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen;

Mogelijkheden werden onderzocht, noden verder onderzocht, bouwvoorschriften nagezien, aanvragen ingediend, offertes verzameld, enz…
Uiteindelijk kon net voor de zomer in de Nachtegalenlaan (Oostende) een nieuwe overdekte fietsenstalling in gebruik genomen :

Ondertussen krijgt ook de nieuwe fietsenstalling in de Stationsstraat (Beernem) stilaan vorm:

In Beernem werden tevens 2 Nybey laadpaal-lockers in een proefopstelling geïnstalleerd.

Nybey laadpaal lockers?!

In samenwerking met dhr. Kobe Beuselinck, 38 jaar en woonachtig te Oedelem (Beernem), werd met de ontwikkeling van deze Nybey een unieke totaaloplossing uitgewerkt waarmee we tegemoet willen komen aan de noden van de e-biker, alsook aan de noden van de organisatie waar deze “Nybey” geïnstalleerd wordt.

Het is in de eerste plaats een laadpaal, maar eveneens een locker, zodat de batterijlader veilig opgeborgen kan worden tijdens het laden. Zo kan de batterijlader met een gerust hart achtergelaten worden, en hoeft deze niet meer meegenomen te worden in de gebouwen. Dit komt uiteraard de brandveiligheid ten goede. Ook is er plaats voorzien voor de fietshelm, fietskledij, fietstas, rugzak, enz… Eenmaal de locker afgesloten wordt, met het eigen fietsslot, wordt de Nybey ook een een bevestigingspaal. Kortom, een rasechte allrounder.

Er is gekozen voor optimaal gebruikersgemak. Geen gedoe met sleutels, cijfersloten, badges, enz… noch gesleur met laders en batterijen.
Gewoon, safe and simple.
Alleen maar voordelen dus!

Covias heeft zich geëngageerd om dit nieuwe concept een kans te geven. De Nybey zit nog volop in opstartfase en alle gebruikersfeedback is meer dan welkom!

Wanneer je, als gebruiker, opmerkingen hebt die de Nybey kunnen verbeteren dan horen we het graag. Contacteer Steven Ingelbrecht voor vragen, suggesties, opmerkingen, enz.

Bedankt alvast om de Nybey een kans te geven, en je feedback/ervaringen met ons te delen! Hopelijk komt deze oplossing tegemoet aan jullie verwachtingen.
Mits een positieve evaluatie of nodige bijsturingen, bekijken we graag een verdere uitrol van deze oplossing.

Handleiding nodig?!

Nieuwe fietsenstalling met laadpaal-lockers

One thought on “Nieuwe fietsenstalling met laadpaal-lockers

 • 15 september 2022 om 09:27
  Permalink

  Wat een meerwaarde👍
  Gedaan met de zware batterij mee te zeilen samen met de rest van mijn gerief. Bedankt en het lijkt me een goed systeem

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X
%d bloggers liken dit: