Met volgende intro mochten we in de media komen:
“Vrouwenvereniging VIVA-SVV en ontmoetingscentrum De Klaver houden deze zomer een opvallende bar open in de Stationsstraat in Beernem. Je kan er niet alleen iets drinken, maar ook plantjes ruilen.”
Met de inzet en participatie van bezoekers en vrijwilligers bogen onze Barbara, Christel en Rik zich over de inrichting van de tuin van het ontmoetingscentrum De Klaver. Het opzet was duidelijk : we willen de buurt vervlechten en samen brengen, inzetten op kwartiermaken, en vooral ook elkaar ontmoeten en steunen!

Samen met VIVA-SVV werden de krachten gebundeld :

“De bedoeling is om buren de overschotten van eigen planten en stekjes te laten delen met elkaar”, zegt Maud Boey van VIVA-SVV. “We ontwierpen een handig ruilkastje dat zichtbaar opgesteld zal staan in de tuin van De Klaver en waar mensen vrij stekjes kunnen afzetten of ophalen.” Het ruilsysteem is een manier van circulair omgaan met plantenoverschotten om zo iedereen de kans te geven een collectie groene vrienden uit te bouwen. Het concept is eenvoudig: je hebt een klein plantje of stekje op overschot, je labelt dat en laat het achter in het kastje. In ruil kan je een ander stekje meenemen naar huis. 

Daarnaast is de tuin van De Klaver, waar het kastje zich bevindt, ook een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Er komt een uitgebreid aanbod van workshops gelinkt aan het ruilkastje. 

De handige Harry’s en Henriettes van De Klus en Maatkracht kwamen in deze natuurlijk ook heel erg van pas… Wat we samen allemaal niet kunnen doen!

Zo brengen we de buurt dichter bij elkaar… Een zomerbar met plantjesruilbak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X