De laatste jaren veranderde het landschap van de geestelijke gezondheidszorg sterk. Waar geestelijke gezondheidszorg vroeger iets was tussen de patiënt en de zorgverleners, heerst vandaag de tendens om in de zorg voor psychisch kwetsbare mensen hun naasten meer te betrekken. Wie zorgt, praat eindelijk mee.  

Een meer betrokken rol als mantelzorger brengt ook moeilijkheden met zich mee.  Hoe ga je in gesprek met je kwetsbaar familielid zonder in conflict te gaan? Hoe kan je in je kracht blijven tijdens een gesprek met de hulpverleners? Hoe maak je als mantelzorger je eigen noden duidelijk aan anderen?  

Lieve Willems geeft je tijdens deze vorming praktische tips om je vragen en noden duidelijk te verwoorden. Zo vermijd je minder conflicten met je kwetsbaar familielid en verlopen gesprekken met hulpverleners al wat vlotter.

Gebruik de “samenleef-GPS”, een eenvoudig taalmodel met spelregels die snel aan te leren zijn en houvast biedt, om jouw verwachtingen praktisch en concreet af te stemmen op die van anderen.

De reeks gaat door in Avansa Brugge (Sint-Pieterskerklaan 5, 8000 BRUGGE) op 4, 18 en 25 oktober. Mantelzorgers én zorgverleners zijn welkom.

Inschrijven kan bij Similes via deze link.

Vorming : “Samen wel in ons vel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X