Vandaag versoepelen in de maatschappij heel wat Corona-maatregelen door het schakelen naar ‘code oranje’.

Het gaat hierbij hoofdzakelijk om maatregelen gericht op HoReCa, evenementen en vrije tijd. De voor ons meest relevante zijn :

  • HoReCa : Mondmaskers zijn enkel nog verplicht voor personeel
  • Evenementen : het mondmasker dient te worden gedragen bij:
    • niet-dynamische binnenactiviteiten
    • bij dynamische binnen- en buitenactiviteiten, enkel door het personeel
  • Telewerk : de verplichting tot telewerk wordt opgeheven. Wel blijft telewerk nog steeds aanbevolen, wanneer dat mogelijk is.
  • Mondmaskerplicht : de mondmaskerplicht geldt vanaf 19 februari vanaf de leeftijd van 12 jaar.
  • Het CST is verplicht voor alle binnenactiviteiten vanaf 50 personen en voor buitenactiviteiten vanaf 100 deelnemers.

Een volledig overzicht van de geldende maatregelen is te vinden op www.info-coronavirus.be .

Voor wat betreft de bijkomende maatregelen voor de zorgsector is duidelijk dat er heden geen versoepelingen zijn en de huidige maatregelen pas na het volgende overlegcomité van 9 maart geëvalueerd zullen worden. Dit houdt in dat er voor onze werking dus nog steeds een mondmaskerplicht is bij het uitoefenen van de job. De overheid verplicht ons dus tijdens de uitvoering van het werk steeds een mondneusmasker op te hebben.

Werken op kantoor en fysisch overleg is wel terug mogelijk. Telewerk kan nog steeds, en wordt aanbevolen, maar is niet langer verplicht. We voorzien een overgangsperiode tot en met de krokusvakantie, om na de krokusvakantie terug naar een ‘normale’ werkmodus te gaan waarbij de basis is dat er in principe aanwezigheid is op kantoor en overleg fysisch door gaat. Vanaf 7 maart is het ‘normaal’ de werkdag te starten en eindigen “op kantoor”.
Wie ad hoc gebruik wil maken van occasioneel telewerk kan dit, telkens in overleg en met goedkeuring van je leidinggevende / teamverantwoordelijke.

Versoepeling COVID19-maatregelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X