Tijd voor ‘een project in de kijker’, in dit geval ‘El Camino’ te Bekegem.

El Camino Bekegem is een plaats waar mensen samenkomen rond psychosegevoeligheid.   Het is een ontmoetingsplaats en biedt mogelijkheden voor een tijdelijk verblijf, voor mensen met een psychosegevoeligheid, hun naasten en hulpverleners.

El Camino organiseert ‘open kringen’ waar iedereen welkom op is, waar open gedeeld kan worden rond psychosegevoeligheid en het leven. Verder wil men ook inzetten op het aanbieden van tijdelijke verblijfsmogelijkheden, voor enkele dagen, een weekend, enz. Het project wordt met een hart-leers vuur gedreven en getrokken door een kerngroep van vrijwilligers.

Misschien kan dit iets voor jou betekenen, of is je nieuwsgierigheid gewekt, als cliënt, naastbetrokkene, hulpverlener, … ?! Bekijk dan zeker even de website : www.elcaminobekegem.be . Ben je actief op Facebook, dan kan je ook kennis maken via de Facebook-groep.

Het project doet denken aan, of is zelfs geïnspireerd op, Soteria.
Soteria is een kleinschalige therapeutische gemeenschap voor mensen met een (beginnende) psychose. Het is een alternatief voor een psychiatrische ziekenhuisopname. Soteriahuizen bestaan reeds op vele plaatsen in de wereld, binnen Europa vooral in Duitsland en Zwitserland. In Vlaanderen zijn ze een ontbrekende schakel in de keten van goede psychosezorg.

Op enkele plaatsen in Vlaanderen probeert men de Soteria-visie reeds met beperkte middelen en mogelijkheden te introduceren. El Camino maakt hier zeker deel van uit…

Vanuit Covias hebben we alvast veel bewondering voor het opzet, initiatief en engagement van de mensen die El Camino tot op heden hebben waar gemaakt. We willen dan ook graag nadenken over hoe we dit project mee kunnen steunen en verder uitbouwen…

Project in de kijker: El Camino te Bekegem…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X