Vanaf september 2022 starten Charlotte Borret en Natasja Declercq (van het PET – ondertussen deelwerking binnen COVIAS) binnen de gevangenis van Brugge het nieuwe project OP/WEG, nazorg voor ex-gedetineerden met een psychische kwetsbaarheid.

Het project situeert zich binnen onze oproep tot “innovatie en ontwikkeling” (R&D) en zal zich richten tot gedetineerden die binnen de 3 maanden op strafeinde vrij komen, kampen met een psychische kwetsbaarheid en woonachtig zullen zijn in regio Noord-West-Vlaanderen.

OP/WEG wil inzetten op vrijwillige begeleiding op maat bij hun re-integratie in de samenleving. Door middel van gesprekken in de advocatengang van de gevangenis te Brugge willen Natasja en Charlotte reeds kennis maken zodat de begeleiding na detentie vlot kan verder gezet worden. De focus ligt op het verkennen van het psychisch functioneren van cliënten en om samen met hen op weg te gaan tijdens hun re-integratie.

Meer informatie is terug te vinden op de flyers, respectievelijk eentje voor de verwijzer en eentje voor de kandidaat cliënt:

Als je aan iemand denkt die hiervoor in aanmerking komt of je hebt een vraag omtrent dit project kan er rechtstreeks contact opgenomen worden met hen via de gegevens op de flyer. Vanaf 1 augustus zijn ze bereikbaar.

In aanloop van dit project werd het concept en idee ook reeds opgepikt door externe geïnteresseerden, zoals het vaktijdschrift FATIK. Met toestemming delen we graag een stukje van het tijdschrift, met betrekking tot het artikel van Natasja en Charlotte:

OP/WEG : nieuw R&D-project

One thought on “OP/WEG : nieuw R&D-project

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X
%d bloggers liken dit: