Deze namiddag brachten enkele collega’s van ons activiteitencentrum De  Kajuit en De Gempersteeg een bezoek aan “De Pastorie” en “Sint-Pieters deelt”.
Een nieuwe uitdaging voor onze collega’s, om in de nabije toekomst meer en meer actief te zijn in het faciliteren van een aanbod ‘buiten de muren van het eigen activiteitencentrum’.
“De Pastorie” wordt dit jaar verbouwd, en in de nabije toekomst zullen enkele collega’s hun schouders onder dit project zetten om er een aanbod uit te bouwen.
Het gelijkvloers zal er voorzien in een mooie ontmoetingsruimte en het zicht op de tuin biedt de bezoekers heel wat kansen.
Op de eerste verdieping wordt bureel en overlegruimte  voorzien, waarbij ook de zolderruimte optimaal zal worden ingericht voor activiteiten zoals yoga, poezië, voorlezen,…


“De Pastorie” wordt gedeeld met andere initiatieven, én buurtbewoners.
De Pastorie is gelegen op Sint-Pieters, Brugge en is vlot bereikbaar. In de onmiddellijke omgeving vinden we ook het dienstencentrum de Dijk, de bibliotheek, het cultuurcentrum, de sportzaal, de boomgaard en volkstuinen.
Ideale voedingsbodem dus om samen met bestaande initiatieven mooie activiteiten uit te bouwen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, verbonden met de buurt en lokale initiatieven.

Zo zijn we nu reeds gestart met een grondig onderhoud van de Pastorietuin en denken we er aan om in de komende maanden enkele pop-up activiteiten te organiseren.

Je hoort nog van ons! 

Op bezoek bij “De Pastorie” en “Sint-Pieters deelt”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X