Naast een persoon met een psychische kwetsbaarheid staan de naasten. Zij ondervinden mee de gevolgen, dragen vaak zorg voor hun naaste én zijn een belangrijke factor in diens herstel. Aandacht voor de naasten is dus een evident onderdeel van goede zorg.

Vanuit Covias werken we steeds samen met naasten waar mogelijk, en willen we heel graag weten hoe dat beter en meer te doen. Dit filmpje illustreert onze motivatie. We tekenden er mee in op een projectoproep van studenten Sociaal Werk bij HOWEST. En met succes!

Een groepje studenten werd weerhouden om zich in te zetten rond dit thema, en zij lanceren nu volgende oproep :

We zouden heel graag in contact komen met naasten die ervaring hebben met Covias. Het is onze bedoeling om een beter begrip te krijgen van hun wensen en verzuchtingen, en dus vooral te luisteren. Met wat we leren zullen we een evenement voor naasten opzetten eind april, en suggesties voor beleid aandragen.
Wie naasten zo mee op de kaart wil zetten, laat van je horen bij per mail via jana.sabbe@student.howest.be of per telefoon via Caitlin Blomme op het nummer 0479 89 96 92.
Wat jullie met ons delen, zal strikt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt worden. We zullen daarvoor jullie toestemming vragen met een formulier.

Heel erg bedankt om het te overwegen,

Amber, Caitlin, Fien, Jana, Julie, Lyan en Tom

Wil je liever niet gecontacteerd worden, maar wel input geven, dan kan dat via volgende enquête : https://www.survio.com/survey/d/Y2W3K2N2W6D2K5F1G

Alvast bedankt!

Naasten aan zet! Geef jij dit project mee vleugels?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
X
X
X