Het Agentschap Zorg & Gezondheid heeft bijkomende maatregelen afgekondigd, ingaand op maandag 29 november 2021. De meeste maatregelen werden reeds toegepast en gecommuniceerd, met uitzondering van :

Gebruik van mondneusmaskers

Het dragen van een mondneusmasker en het respecteren van een veilige afstand blijven zeer belangrijke instrumenten om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Het zorgpersoneel draagt ten allen tijde een chirurgisch mondneusmasker. Ben je aan het werk, dan draag je dus een chirurgisch mondneusmasker. Enige uitzondering is wanneer je van thuis uit werkt.
 • Medewerkers die geen contact hebben met zorggebruikers moeten een mondneusmasker (mag textiel of andere zijn) dragen bij het zich verplaatsen of bij contact met collega’s of bezoekers.

Deze maatregel blijft tot tegenbericht van toepassing.

Overlegcomité dd. 26/11/2021

Ook op het overlegcomité van gisteren werden bijkomende maatregelen afgekondigd. Hierbij zien we vooral een impact op de werking van OnA, die zich dient te houden aan de regels van de Horeca :

 • Het aantal personen per tafel wordt beperkt tot 6.
 • Enkel zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan.

Deze maatregelen worden opnieuw geëvalueerd op het volgende overlegcomité, momenteel gepland op 15/12/2021.

Extra covid-19 maatregelen!

2 thoughts on “Extra covid-19 maatregelen!

  • Steven Ingelbrecht
   28 november 2021 om 15:48
   Permalink

   Er staan geen uitzonderingen opgenomen in de richtlijnen van het agentschap… Officieel zou ik dus ja moeten zeggen, pragmatisch bekeken lijkt me dit weinig zin of effect te hebben.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X
%d bloggers liken dit: