Op donderdag 28 september vond te Lichtervelde de provinciale studiedag plaats voor de maatschappelijk werkers actief bij CM.
Thema van de dag was “psychische kwetsbaarheid“.
Met de Covias Academy verzorgden we het plenair gedeelte in de voormiddag en gaven we 3 workshops in de namiddag.

In de voormiddag hebben Steven Ingelbrecht (directeur Covias) en Bart Meeus (stafmedewerker ervaringswerk) via hun ervaringsverhalen een andere kijk gegeven op psychische kwetsbaarheid. Met inzet het taboe dat erop rust te doorbreken. Het was een verhaal van hoop en sterkte dat niemand onberoerd liet.

Ellen Bosma (trajectbegeleider behandeling en begeleiding Noord) en Muriel Schoeters (stafmedewerker algemeen beleid) hebben hierna het thema communicatie en houding m.b.t. mensen met een psychische kwetsbaarheid voor hun rekening genomen. Aan de hand van concrete voorbeelden kregen medewerkers tips en tricks om zelf aan de slag te gaan. Er werd gesproken over basishoudingen, communicatievaardigheden en gesprekstechnieken, allemaal gebaseerd op het krachtgericht werken.

Ellen Bosma verzorgde samen met Patrick Vignix ook het muzikale intermezzo, dat zeer zeker gesmaakt werd. De technische ondersteuning werd gedaan door Jonas Jacques (vrijwilligerscoördinator en kwartiermaker).

In de namiddag nam Bart Desaegher (coördinator vorming en deskundigheidsbevordering PET) de workshop basisinterventies bij psychische problemen voor zijn rekening, Muriel Schoeters gaf de verdiepende workshop communicatie en Jonas Jacques ging aan de slag met medewerkers om grenzen te leren stellen in de hulpverlening.

We zijn uiteraard blij dat de CM koos om een volledige studiedag aan het thema ‘psychische kwetsbaarheid’ te besteden en het vertrouwen dat gegeven werd aan ons als Covias Academy.

Onze dank gaat ook uit naar iedereen binnen Covias die zijn schouders mee onder het project stak.

Met trots kunnen we zeggen dat er veel talent en expertise aanwezig is binnen onze werking en via de Covias Academy hebben we nu ook de mogelijkheid dit te delen met anderen.

De Covias Academy geeft tijdens de provinciale studiedag van de CM een taboedoorbrekende kijk op mensen met een psychische kwetsbaarheid
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We vernemen graag je mening of reactie... Laat gerust een berichtje na!x