Covias schreef mee aan een SAMENWERKplan voor een solidair, rechtvaardig en zorgzaam Brugge. Gisteren, 1 maart, werd het ‘Brugge draait om mensen’-plan officieel voorgesteld aan de pers.
Benieuwd? www.brugge.be/brugge-draait-om-mensen

Brugge draait om mensen: dat is de naam van het nieuwe lokaal sociaal beleidsplan voor stad Brugge. Het plan werd in 2020, te midden van de coronacrisis, geschreven door ruim 200 Brugse sociale organisaties, verenigingen, raden en inwoners. Ze sloegen hiervoor de handen in elkaar met het lokaal bestuur. Ook wij schreven mee. ‘Brugge draait om mensen’ is een plan voor een solidair, rechtvaardig en zorgzaam Brugge.

De komende jaren wordt het plan stap voor stap in de praktijk gebracht. Er zal intensief rond zeven sociale thema’s gewerkt worden. Wonen, gezondheid, en zorgzame buurten komen aan bod. Daarnaast wil men meer kansen voor kinderen en jongeren creëren en concrete acties en projecten voor werkzoekenden realiseren. Er wordt ook ingezet op een betere toegankelijkheid van hulpverlening en diensten én op een stad waar iedereen maximaal kan deelnemen aan de
samenleving.

Brugs sociaal beleidsplan klaar, en Covias droeg z’n steentje bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X
X
X